Saturday, July 20, 2013

17. päev


 Lake Oku

Lake Oku is a crater lake on the Bamenda Plateau in the Northwest Region of Cameroon. It is located at 2,219 metres (7,280 ft) on Mount Oku, and is completely surrounded by cloud forest. The lake lies in an explosion crater formed in the last phase of development of the Oku Massif, a large volcanic field with a diameter of about 100 kilometres (62 mi). Mount Oku is a stratovolcano that rises to 3,011 metres (9,879 ft. The lake is the subject of many myths among the local people.
The lake is the only known habitat of the Lake Oku Clawed Frog. The surrounding Kilum-Ijim Forest is a nature reserve, set up by BirdLife International, and home to many rare species.(Wiki)

Kõrvalmaakonna suurim vaatamisväärsus Oku järv oli meie nädalavahetuse järgmiseks sihtkohaks. Meid hoiatati ette, et vihmaperioodil on see oluliselt kallim, ohtlikum ning pikem ettevõtmine. Hommikupäikese käes ei tundunud aga olukord meile üldse hirmutav. Saime nelja mottorratta juhiga kaubale, et viivad meid järve juurde ja tagasi 9000(umbes 14 eurot)kohaliku raha eest. Me siis veel ei teanud, et sõit järveni kestab vähemalt 2 tundi, ning oleks tegelikult kordades rohkem väärt.  

Erinevad mõtted ja emotsioonid, mis teel sinna ja tagasi valdasid on raske sõnadesse panna, kardan, et peate mind hulluks poeediks või lihtsalt hulluks. Aga ma polnud üksi - tagasiteel ütles juht mulle: “I don't want to drive fast I want you to be safe.” Ja ma tõesti tundsin end turvaliselt, isegi siis kui oleksin tahtnud hirmust silmi sulgeda. Selline ilus konfliktne tunne.  

Ujumine sellises järves oli kindlasti kordumatu kogemus. Vesi oli sama soe kui õhk. Konni ei näinud. 









2 comments:

  1. Nii mõnus on lugeda Su blogi ning saada osa veidikenegi Su läbielamistest ja uutest kogemustest:-). Loodus on võimas seal ikka ja kõik eluolu niipalju teine võrreldes meie priiskav/pillavast elust...Naudi täiega seda kogemust!

    ReplyDelete