Tuesday, August 27, 2013

54. päev

Asjad

Pakkimine pikemaks perioodiks võib olla paras peavalu, kui ei tea täpselt, millistes oludes elama hakkad. Pakkimine kolmekuuliseks eluks Aafrikaks otsest peavalu ei tekitanud, aga mõtlemisainet ja planeerimist oli tühja seljakotti täites küll. Vabatahtlike manual’is on eelnevad vabatahtlikud ning Joshua nimetanud mõned vajalikud esemed, mida võiks kotti pista. 

Don’t forget 
Torch – a head-torch is especially useful 
Any medication you may need 
Toiletries – these are only possible to buy in Bamenda and are very expensive 
Good shoes – for hiking 
Mosquito net (if traveling around Cameroon) 
Rain gear – essential in rainy season 
Photocopies of your passport and other important documents 

Kui peaksin täna enda nimekirja koostama, siis minu jaoks asendamatud(või tunneksin suure tõenäosusega puudust) oleksid:

Led-lampide komplekt(pealamp+väike taskulamp) - tegemist üllatuslikult hea ostuga(hind u 18 eurot-Koduextra). Patareid olen pidanud vahetama üksnes ühe korra ning kasutuses on nad sagedaste elektrikatkestuste ning õhtuste/varahommikuste liikumiste pärast praktiliselt iga päev. Tegemist on väga võimsate lampidega, olen näiteks viibinud olukorras, kus minu lamp on näiteks ainus vajalik valgusallikas baaris, kui terve küla on blackout’is, samuti on nad talunud hästi niiskust ja vihma.

Crocs’i kummikud/sandaalid- kaalusin pikalt, kas investeering kummikutesse on siiski mõistlik - eriti just 45 eurot maksvatesse kummikutesse, samal ajal kui endal Walkingust ostetud kummikud kodus olemas. Põhjused, miks Crocs: 1) kummikute kaal - märkimisväärselt kergem, arvestasin, et tulen seljakotiga 2) kummiku töökindlus - ei ole veel kuulnud, et kellelgi oleks Crocs’i jalanõu purunenud vms.  Olen investeeringuga väga rahul - nendega on kerge kõndida, nad ei libise, nad ei ole kuskilt purunenud ega lase vett sisse, nad on mugavad ning ei aja jalgu nii väga higistama kui tavaline kummik. Asendamatud jalanõud vihmaperioodil. 


Veekindlad matkakotid - nende ostmise tõttu spetsiaalselt Nõmmele sõitmine oli seda väärt. Samuti ka kulutatud 20 eurot. Kasutame tehnika pakkimisel seljakottidesse. Lisakaitse niisukuse ning vihma eest. 

Niisked salvrätikud(babywipes) - liiga palju põhjuseid, milleks head. Kahjuks ei jätku vist reisi lõpuni piisavalt. 

Vihmakeep - vihmavarjust palju mugavam kaasas kanda. 

Sääsetõrje - oleks olnud ainult tarkust seda esimestel nädalatel rohkem kasutada ning oleks ainult meeldivam lõhn. 

Päikesekreem - päev, mil unustan kasutada, ei ole hea päev. 

Matkakäterätt - sõbrannalt laenatud(aitäh, Liina!) - hoidis kotis kõvasti ruumi kokku, isegi väga vihmastel ja niisketel päevadel saan kindel olla, et kuivab kiirelt.

Asjad, mis oleks võinud koju jätta:

Lühikesed püksid - hoolimata sellest, et hommikupoolikutel pigem soe, kui mitte öelda kuum, siis pole minul sobilik neid siin avalikult kanda. 


See, et oskasin üsna täpselt pakkida(tänase päeva seisuga) üllatab mind ennastki. Koju naasen loodetavasti kergema kotiga, kuna jätan Eestist kaasavõetud riided ja jalanõud, mis veel puhtaks ja terveks jäänud orbude projekti lastele. 

Hea tunne, kui tegelikult mitte millestki ei ole puudust ja midagi pole üle. Oskaks ma ainult ka kodus nii hästi majandada. 

1 comment: