Friday, August 9, 2013

36. päev

Miks?


Miks on tänavapildis palju mehi, kes käest kinni hoiavad?

Nagu ühes eelnevas postituses tuli juttu, siis on Belo kristlik - see tähendab, et lapsed kasvatatakse üles piibliõpetusega, ning traditsiooniliselt käiakse igal pühapäeval ka kirikus. Olen märganud, et palju kutsutakse üksteist õdedeks ja vendadeks(Brotherhood, sisterhood), ning on väga tavaline hoida käest kinni mitte oma kallimal vaid oma sõbral, kes sulle sama lähedane kui vend või oma pereliikmel. 
Minu küsimuse peale, kas osad mehed võiksid olla ka kallimad, mitte lihtsalt sõbrad ja hoida käest kinni? Selle peale tuli kiire vastus, et muidugi. Armastus kahe mehe vahel on midagi, mis siin tabuks ei ole. 

Miks mitte kunagi meest ja naist käsikäes ei näe? 

Sellele sain ma mitu huvitavat vastust. Esiteks - tüdrukud on alati väga tagasihoidlikud, ning igasugune kallistamine/suudlemine tänaval on täiesti välistatud, ning sellele hästi ei vaadata. Samuti tähendab pisikeses külas juba käest kinni hoidmine, et tegemist on paariga. Siin aga võib üks mees käia väljas mitme naisega korraga, ning seega ei taha ühel käest kinni hoida, sest siis saavad teised teada. 

Miks naised ei tohiks pükse kanda?
Kuulsin kirjast, mis tuli kohalikult pastorilt, mis keelitas naisi siiski ainult seelikuid kandma. Püksid peaksid jääma mehe jalga, lühikene seelik viitab sellele, et oled prostituut. Mõned pidid seda kirja veel endiselt väga tõsiselt võtma. 

Miks on tänavapildis rohkem noori mehi kui noori naisi?
Sellele sain kiire vastuse, et oota ära septembrikuu, praegu on kõik puhkusel või tööl farmides. Siis pidi üldse küla populatsioon kõvasti kasvamas.

Miks naised baaris ei käi?
Taaskord mitu vastust - baaris müüakse siin enamasti õlut, mis esiteks naistele pigem ei maitse. Samuti ei meeldi meestele, et naised õlut joovad. 
Ja enamasti on noored naised, keda võiks baaris tantsimine huvitada juba lastega kodus.

Miks mitte?

Filmisime lapsi ning hiljem andsin Betuel’ile kaamera, millel ta üles leidis ühe efekti ning paar pilti tegi. Samuti andis ta mulle idee anda neile endale võimalus film teha. 

Autor Betuel














1 comment:

  1. Paistab et keele ja muud barjäärid hakkavad kaduma. Küll on elu huvitav!

    ReplyDelete